Το όπλο του μπάτσου είναι μαγικό...
...Ρίχνει στον αέρα και βρίσκει στο ψαχνό


Σκοπός της δημιουργίας αυτού του Blog, δεν είναι το κέρδος, ούτε η πειρατεία, ούτε οτιδήποτε άλλο αρνητικό μπορεί να φανταστεί κανείς. Σκοπός μου είναι να συγκεντρωθούν στοιχεία έτσι ώστε κάποιος που ενδιαφέρεται να μπορεί να γνωρίσει κάτι καινούργιο. Μέσα από αυτήν την προσπάθεια έχω κι εγώ ο ίδιος την ευκαιρία να γνωρίσω νέα πράγματα από το συγκεκριμένο χώρο.
Δεν πρόκειται για κάτι το επίσημο και δεν αντιπροσωπεύει τίποτα. Είναι ένα απλό και συνηθισμένο blog. Δεν έχω σκοπό να ανεβάσω ολόκληρους δίσκους παρά μόνο 2-3 τραγούδια από το κάθε συγκρότημα απλά και μόνο για να υπάρχει κάποιο ακουστικό στοιχείο ώστε η γνωριμία με κάποιο συγκρότημα να είναι ακόμα καλύτερη. Όσα συγκροτήματα προσφέρουν τη μουσική τους και το γνωρίζω, αναφέρω την σελίδα από την οποία μπορούν να κατέβουν τα τραγούδια. Επίσης γίνεται αναφορά και στις σελίδες συγκροτημάτων που έχω βρει στο myspace.
Σε περίπτωση που κάποιος έχει πρόβλημα είτε επειδή έχω ανεβάσει κάποιο τραγούδι, είτε επειδή έχω γράψει κάτι λάθος, είτε επειδή δεν του αρέσει αυτό το blog, θα τον παρακαλούσα να στέιλει απλά ένα mail στο rock.elliniko@yahoo.gr για να γίνει η απαραίτητη διόρθωση. Στο ίδιο mail μπορεί να επικοινωνήσει μαζί μου ο καθένας για οποιονδήποτε λόγο.
Επίσης μπορείτε να επικοινωνήσετε και μέσω msn : rock-elliniko@hotmail.com

Αυτά από μένα...


Όποιο συγκρότημα θέλει να προστεθεί στο blog μπορεί να στείλει πληροφορίες και ό,τι υλικό θέλει (αν θέλει) στο rock.elliniko@yahoo.gr

Δευτέρα 11 Αυγούστου 2008

Παναγιώτης Δόβας & ΕΝΑΛΛΑΞband

Τον Ιανουάριο του 2005 οι μουσικές ανησυχίες του Παναγιώτη Δόβα (μουσικός, τραγουδιστής και ηχολήπτης από το ΙΕΚ Επανομής) τον ώθησαν να δημιουργήσει μαζί με καλούς φίλους το μουσικό σχήμα ΕΝΑΛΛΑΞband όπου αποφάσισαν να ενώσουν το κοινό τους πάθος για τη μουσική που κινείται στον χώρο του έντεχνου, pop και rock ελληνικού τραγουδιού. Το όνομα της μπάντας «γεννήθηκε» μέσα από τη ζωή μας που είναι γεμάτη χαρές, λύπες και συναισθήματα που διαρκώς διαφοροποιούνται και εναλλάσσονται όπως αναφέρει και ένα από τα τραγούδια τους «…όλη η ζωή μας εναλλάξ… ».
Κατά καιρούς έχουν συνεργαστεί και συνεργάζονται μαζί τους διάφοροι μουσικοί προσφέροντας και αυτοί στην σημερινή παρουσία της μπάντας. Κάποιοι από αυτούς είναι: Γιάννης Βαρελίδης (τύμπανα), Λένα Χρυσοπούλου (τραγούδι), Άγγελος Ζορζοβίλης (κιθάρα), Γιάννης Γεωργιλάς (κιθάρα), Αστέριος Τράκας (βιολί).

Σκοπός της μπάντας είναι να ακούγονται δικά τους, όπως και παλιά και νέα τραγούδια που όλοι μας ξέρουμε και σιγοτραγουδάμε από καλλιτέχνες όπως: Β. Παπακωνσταντίνου, Πλιάτσικας, Ζερβουδάκης, Θαλασσινός, Θηβαίος, Ιωαννίδης, Μάλαμας, Καζούλης, Κανά, Κατσιμίχα, Κότσιρας, Μαχαιρίτσας, Παπάζογλου, Πασχαλίδης, Πορτοκάλογλου, Πυξ-λαξ, Τσαλιγοπούλου, Φάμελος, Σιδηρόπουλος, Μάσκες, Ξύλινα σπαθιά, Τρύπες και τραγούδια πολλών άλλων καταξιωμένων καλλιτεχνών, σε ένα πρόγραμμα που διαρκεί πάνω από τρεις ώρες.

Ξεκίνησαν συμμετέχοντας σε μικρές εκδηλώσεις και συνέχισαν παίζοντας σε μαγαζιά της Θεσσαλονίκης όπου ζει και αναπνέει το σχήμα. Άρχισαν να φτιάχνουν δικά τους τραγούδια στο προσωπικό τους studio και συμμετείχαν στον 1ο πανελλήνιο διαγωνισμό έντεχνου ελληνικού τραγουδιού που διοργάνωσε ο ραδιοφωνικός σταθμός Μύθος με το τραγούδι «Αχ να θυμότανε» και μάλιστα συγκέντρωσαν τις περισσότερες ψήφους. Το τραγούδι θα κυκλοφορήσει σε CD από τον σταθμό. Εμφανίστηκαν ζωντανά σε γνωστούς ραδιοφωνικούς και τηλεοπτικούς σταθμούς της πόλης της Θεσσαλονίκης (TV100, Ράδιο Θεσσαλονίκη, Μύθος κ.α.) εισπράττοντας τις καλύτερες κριτικές για την παρουσία τους και την αμεσότητα με το κοινό. Τα τραγούδια τους «Τώρα τι θες», «Ζητάω να χαθώ» και «Σκιές» ακούγονται καθημερινά από τα ραδιόφωνα της Θεσσαλονίκης έχοντας μεγάλη απήχηση στο κοινό. Έχουν βραβευτεί από την Γ.Γ. Νέας Γενιάς για την προσφορά τους στον πολιτισμό.

Από την γέννηση της μπάντας πρωταρχικός σκοπός ήταν οι ζωντανές εμφανίσεις και η επικοινωνία με τον κόσμο. Γι’ αυτό τον λόγο συμμετείχαν και συμμετέχουν σε διάφορες εκδηλώσεις. Μερικές από αυτές είναι:
2005 Δήμος Επανομής (ΑΡΓΥΡΙΑ), Δήμου Μηχανιώνας, εκδηλώσεις του ΙΕΚ Επανομής, Ανατολική Α.Ε.
2006 Πλατεία Ναβαρίνου για το ΙΕΚ Πολιτιστικό, Φεστιβάλ Βλάστης Κοζάνης, Κρόκος Κοζάνης, ποιητικές βραδιές της ΑΛΕΑΜΟΡΟΖΑ, Θεατρική ομάδα Βασιλικών, Δήμο Θεσσαλονίκης (παραμονή πρωτοχρονιάς, με μουσική στην πόλη)
2007 Ημέρα Μουσικής (Ικτίνου), ΚΕ.ΠΟ.ΘΕ. Νομαρχία Θεσσαλονίκης (Παραλία Επανομής), Δήμο Μηχανιώνας ως support group στα ΥΠΟΓΕΙΑ ΡΕΥΜΑΤΑ, Δήμος Ανθεμούντα (Γαλάτιστα), Δήμος Ανθεμούντα (Βάβδος Χαλκιδικής), Δήμος Θεσσαλονίκης (Αριστοτέλους)
2008 Λευκός Πύργος, Δήμος Θερμαϊκού, Πλαζ Αρετσούς (ΔΕΤΠΑΚ Καλαμαριάς). Συνεχίζονται οι εμφανίσεις σε χώρους της πόλης και όχι μόνο και σύντομα θα κυκλοφορήσουν το πρώτο τους CD.

Οι ΕΝΑΛΛΑΞband είναι:

Παναγιώτης Δόβας - τραγούδι , κρουστά
Χρήστος Τσίμπος - ηλεκτρικό μπάσο
Νίκος Κολυρούσης - πιάνο , synthesizer , programming , φωνητικά
Κώστας Λάγιος - ακορντεόν
Νίκος Παπακοσμάς - τύμπανα
Πάνος Βασιλόπουλος - ηλεκτρική κιθάρα

Οι πληροφορίες είανι από τον ίδιο τον Παναγιώτη τον οποίο ευχαριστώ πολύ. Μπορείτε να ακούσετε τραγούδια τους στην επίσημη ιστοσελίδα του συγκροτήματος "www.enallaxband.com".

Επικοινωνία: Παναγιώτης Δόβας
Tel: +30 6973 797 790
e-mail: info@trainstudio.gr, trainstudio@yahoo.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια: